fredag 23. juli 2010

Hunden har fylt 1 år og fått sin förste löpetid. De vokser så fort opp disse små. Snufs.
Snart kommer hun vel og sier at hun vil flytte hjemmefra :(

Hetty

mandag 19. juli 2010

Å være ferieblogger under sør frankrikes brennende sol er ikke så enkelt- det blir rett og slett ikke tid til blogging...- ikke bare skal barn smøres med solkrem, men rosevin skal drikkes, bok skal leses og hele tiden er det vanskelige valg som må tas angående spising av lunsj og middag, hvor og når og hva....akk, hvor enkelt er ikke alt sånn i hverdagen når lunsjen er to med makrell i tomat som spises klokka 12 sharp på pauserommet... ...vel hjemme plukker man 200 snegler i regnvåt hage på rundt 10 minutter..disse er riktignok litt mindre fristende enn de vi spiste til lunsj på terrassen forrige uke med hvitløk og smør...
Netty

lørdag 17. juli 2010

Det er flaut ,det er flaut, det er flaut, flaut, flaut....

Hetty liker å skryte av de gode bøkene hun har lest. Men i realiteten er det disse bøkene som ligger på nattbordet i sommer:

De er ganske raskt lest, og dermed blir det lenge å vente til neste bok. (Kommer på mandag.)

Mens hun venter på at det skal bli mandag, har hun vært på Outland for å se om Neil Gaiman skulle ha skrevet en ny bok. Det har han ikke den tufsen. I stedet fant hun en ny utgave av forrige sommers romantiske dypdykk:

De første sidene er lest og det lover godt for mye blodig tull og tøys. De 5 søstrene Bennet syr ikke pyntebånd på hatter i denne boka nei! Kanskje boka blir en vellykket avvenningskur for det romantiske sølet. Det hadde egentlig vært bra.

Hetty

mandag 12. juli 2010



En skulle tro det var i alle fall noen som har vett til å knekke en tann, få litt tannverk eller bare ønsker å puss litt? Neida. Alt vi kan gjøre er å lese ukeblader, spise godteri og kjede oss mens vi venter på de sporadiske pasientene.
Har vi hatt vett til å komprimere timeboka slik at vi kan gå tidligere hjem? Neida. Her skal vi sitte å vente halvannen time på siste pasient

Hetty

lørdag 10. juli 2010


199 tv-kanaler på boksen, og så ikke noe som frister å se!
Hetty

torsdag 8. juli 2010

Nå er festen over for i kveld. Vi har hatt god mat, og verdens beste dessert! Den lages av hylleblomstsaften den voksne sønnen laget i fjor. I den koker vi litt rabarbra mør, lar den avkjøle seg litt, kutter oppi friske jordbær, og heller det over vaniljeisen.

Hetty

PS: Ny hylleblomstsaft til neste sommers dessert er i produksjon. Det er akkurat tiden for hylleblomster nå.
PPS: Ville barn kan man godt plassere i buret til de lover å være snille!

onsdag 7. juli 2010

...denne måtte selvfølgelig få plass i bilen i håp om å oppnå stramt og smekkert midtparti før bikinisesongen for alvor setter inn... ...er nok dessverre relativt langt unna full måloppnåelse....de stadige intensjonene om nytt og bedre liv er neimenn ikke lette og etterleve, men med en ukuelig optimisme og stinn av selvtillit over egen gjennomføringsevne lager man seg stadig nye fortsetter....på det området er man i det minste en "stayer"...
PS. Lå bak en fullastet feriebil forleden- også den med rockering på toppen- det er flere av oss:-)

Netty

tirsdag 6. juli 2010

...og nok en gang har man forlatt sol og varme til fordel for kald nordavind fra alle kanter.... ....men inne på kjøkkenet hos bestemor er det i hvert fall sommer..
Netty
Grep nettopp tak i et Se og hør i resepsjonen, og så var det fra forrige uke! Det er ikke onsdag før i morgen! En hel dag til!

Hetty

søndag 4. juli 2010

Her går man intetanende sin søndagstur, og så ligger det en slik stein midt i veien. Det var yngstemann som så den. Ingen av oss voksne hadde oppdaget den. Men glade ble vi.
Hetty

lørdag 3. juli 2010

Netty har i dag blåst eksosstøvet av sine tre bleke østkantbarn, stuet dem inn i baksetet på bilen og satt kursen 30 mil nordover og 6 mil vestover for at de skal kunne få puste frisk (og litt for kald etter min smak...) fjelluft inn i lungene. Barna skal nå bli friske og sunne, fregnete og langluggede...i løpet av en uke..??!

Det skal sies at undertegnedes barn er ganske vant med å bli puttet inn i bilen og ikke få lov til å strekke på beina før 5 timer etterpå hver gang ferie står på programmet...deres mor var slett ikke så vant med slike lange bilturer i barndommen, men det forekom da sporadisk at turen gikk så langt som til Lillehammer. Da rullet vi rundt bak i bilen, herlig fri for alt slags sikkerhetsutstyr, noe som i og for seg var ganske praktisk når noen skulle kaste opp...for på den tiden forekom det aldri at man var på biltur uten at noen kastet opp...! I hine hårde dager var det heller ikke så mye å foreta seg når man var ute på biltur- annet enn å se ut gjennom vinduet og lese stedsnavn på skilt etterhvert som man kjørte forbi. Så dermed var Gudbransdalens geografi ganske tidlig på plass.
Nå om dagen er passasjerene i baksetet sørgelig uinterresserte i den slags -opptatte som de er med spill og DVD. Tenkte i dag at jeg måtte benytte timene i bilen til å prøve å lære dem elementær norgesgeografi, så jeg spør derfor i det vi passerer avkjørselen til Gausdal :-er det noen som vet hva dalen inn til venstre her heter? Stille i baksetet.....for å hjelpe dem på glid legger jeg derfor til: -den begynner på "g". Da kommer det fra arveprinsen på 11: -Gudvangen....!!
...akk ja, vi har nok et stykke å gå før allmenndannelsen er på plass..både hva kunnskap og interesse angår..!!

Netty

fredag 2. juli 2010

Dersom man har lite å gjøre en sommerdag kan man gjøre dette: Ta en bøtte med illeluktende regnvann. Bland i en passe mengde avklippet gress. Bland godt, og framfor alt, lenge. Jobb gresset godt inn i vannet. Diskuter og kveruler lenge med mor om ikke dette hadde vært et godt vann for marsvin. Kryst deretter vannet ut av gresset og dander til et kunstinstallasjon:


Etterpå kan man begynne å spre klesklyper utover plenen, lete etter insekter og herje med hunden.