lørdag 3. juli 2010

Netty har i dag blåst eksosstøvet av sine tre bleke østkantbarn, stuet dem inn i baksetet på bilen og satt kursen 30 mil nordover og 6 mil vestover for at de skal kunne få puste frisk (og litt for kald etter min smak...) fjelluft inn i lungene. Barna skal nå bli friske og sunne, fregnete og langluggede...i løpet av en uke..??!

Det skal sies at undertegnedes barn er ganske vant med å bli puttet inn i bilen og ikke få lov til å strekke på beina før 5 timer etterpå hver gang ferie står på programmet...deres mor var slett ikke så vant med slike lange bilturer i barndommen, men det forekom da sporadisk at turen gikk så langt som til Lillehammer. Da rullet vi rundt bak i bilen, herlig fri for alt slags sikkerhetsutstyr, noe som i og for seg var ganske praktisk når noen skulle kaste opp...for på den tiden forekom det aldri at man var på biltur uten at noen kastet opp...! I hine hårde dager var det heller ikke så mye å foreta seg når man var ute på biltur- annet enn å se ut gjennom vinduet og lese stedsnavn på skilt etterhvert som man kjørte forbi. Så dermed var Gudbransdalens geografi ganske tidlig på plass.
Nå om dagen er passasjerene i baksetet sørgelig uinterresserte i den slags -opptatte som de er med spill og DVD. Tenkte i dag at jeg måtte benytte timene i bilen til å prøve å lære dem elementær norgesgeografi, så jeg spør derfor i det vi passerer avkjørselen til Gausdal :-er det noen som vet hva dalen inn til venstre her heter? Stille i baksetet.....for å hjelpe dem på glid legger jeg derfor til: -den begynner på "g". Da kommer det fra arveprinsen på 11: -Gudvangen....!!
...akk ja, vi har nok et stykke å gå før allmenndannelsen er på plass..både hva kunnskap og interesse angår..!!

Netty

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Når emaljepikene får kommentarer blir de veldig glade og smiler sine hviteste smil....