onsdag 27. november 2013

Dagbok og mat.

Hetty førte en grundig og sirlig øvingsdagbok da hun studerte musikk.


Men boka var tykkere enn musikkstudiene var lange, 
så det var mye plass igjen i boka da den epoken var over.

Nå er den kokebok.

I kveld skulle Hetty marinere kjøtt til julebordet på fredag.
Oppskriften er fra den franske kokeboka til en nabo. 
Og er beregnet på 1 kilo kjøtt.


Når man så ganger opp til 2,5 kilo som var det hun hadde kjøpt på butikken ble det ikke lett.
Slik så det ut:

Hele og halve teskjeder går bra. men når det var kvarte teskjeder i oppskriften,
 så endte hun opp med åttendedeler.

Det var godt at saltet var enkelt i alle fall. For første gang hun laget dette så syntes hun det var litt lite marinade i forhold til kjøttet, så hun doblet like godt. Det ble salte greier!

Og hvor mye er en klype egentlig? Og hvordan graderer man klyper? 
Og hva om man har store hender? Eller små?

Hetty




1 kommentar:

  1. Hvor mye er en klype...og hvor mye rommer egentlig en teskjede?

    SvarSlett

Når emaljepikene får kommentarer blir de veldig glade og smiler sine hviteste smil....