onsdag 19. oktober 2011

Advarsel: Tannlegenerding!


En tann er vond, og det er skygger rundt rota på røntgenbildet.

Det blir rotfylling.

Alt går fint, roten renses ut, og bakteriedrepende pasta legges inn i kanalene. Men tanna blir ikke bra, Skyggene vokser, og innlegget vaskes ut fra den bakerste rotkanalen hele tiden. Etter noen runder blir konklusjonen at det må være sprekk i denne rota.Og tanna trekkes. Men sprekk var det ikke. Det var en stor defekt.

En rotresorpsjon.


Tenner er kule greier. De slutter aldri å overraske!

Hetty

6 kommentarer:

 1. Fine bilder... Og når man vet svaret ser man jo den mystiske skyggen på den distale roten ;-) og dette var i overkant tannlegenerderdet...
  Hilsen ElinH

  SvarSlett
 2. Tannlegenerding er stas...og det er jammen bloggen deres også! ;-)
  Er det bare artefakter eller normalanatomi og foramen mentale....eller er det noen skygger nedenfor og litt mesialt for apex av 35 også?

  SvarSlett
 3. 1:takktakktakktakk
  2:Ååååå, nå var du ikke grei altså! Lov at du ikke sier det til noen! Jeg satser på normalanatomi til det motsatte er bevist!
  Hetty

  SvarSlett
 4. Uff det var ikke meningen å være slem...
  Sliter litt med nevrotiske overdiagnostiseringer av skygger etter TSE kurs (røntgen og or.kir), og er såvisst ikke noen strålende stjerne på røntgenhimmelen (...eller røntgenbetrakteren for den saks skyld).
  Stemmer for normalanatomi til det motsatte er bevist jeg også!
  Lykke til :-)

  SvarSlett
 5. Hei! Har Du delt hele tanna på langs eller ser jeg dårlig? Hvordan fikk Du ut dette? Tannlege Elisabeth

  SvarSlett
 6. Vel. Tanna satt jo ikke akkurat bom fast lenger, og etterpå var jo resorpsjonen relativt enkel å diagnostisere der den lå, lingualt på utsiden av den distale roten. (Det var heldigvis ikke vanskelig for pasienten å forstå hvorfor det gikk som det gikk med den tanna.)

  SvarSlett

Når emaljepikene får kommentarer blir de veldig glade og smiler sine hviteste smil....