tirsdag 18. mai 2010

Bunadsko- en ulv i fåreklær..

...for det er nettopp det de er- disse skoene som tilsynelatende ser ganske så komfortable ut der de ligner litt på en litt festpyntet form for beksømsko...men skinnet kan bedra for på innsiden er de bygget opp etter samme prinsippene som en nøtteknekker. Personlig tror jeg nok at det har gått en liten djevel i produsenten som nok har tenkt som så at "hvorfor skal disse trauste bunadsdamene ha det så mye bedre enn alle andre festpyntede damer som stolprer seg av gårde på syltynne høye hæler hver gang festivitas står på programmet?"
Uansett- etter en lang og hyggelig 17. mai feiring i går stupte jeg trøtt i seng med en nagende uro om at det muligens ville gå koldbrann i begge stortærne i løpet av natten....pustet lettet ut da jeg i dag morges kunne konstatere at de begge to er i god behold...og er glad for at det fortsatt er noen uker til konfirmasjon er på agendaen og pynten atter skal på...
...nå skal jeg stolpre meg ut på pauserommet på mine noe mer komfortable crocs og nyte lunsjen...

Netty

3 kommentarer:

 1. For noen år siden erstattet jeg bunadskoene fra konfirmasjonstiden med nye. Nå trenger jeg ikke klippe tåneglene helt ned hver gang jeg trekker i bunad. men du, når gikk du i Barndommens dal?

  SvarSlett
 2. Konfirmasjonsskoene fra koopen i Lom ble for et par år siden erstattet med Klaveness av tilsynelatende beste sort..men det ble egentlig verre....men man lider jo gjerne litt ved sånne anledninger for det er jo FINT med bunad da-det får det til tider noe tyktflytende dølablodet til å bruse stolt i årene..og da er det ikke så farlig med litt ømme tær..
  Hva mener du forresten om sølvbelte til festdrakten?
  Jeg var forøvrig russ i det herrens år 90..og akkurat nå slo det meg at det faktisk er hele 20 (!) år siden..

  SvarSlett
 3. Jeg synes sølvbelter er en uting! Vi hadde 20-årsjubileum ifjor, tiden går fryktelig fort (fyse og huttetu)

  SvarSlett

Når emaljepikene får kommentarer blir de veldig glade og smiler sine hviteste smil....